Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Gratis verzending boven de € 100,-

100% duurzame, natuurlijke materialen

 Ma-Vr vóór 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Gratis verzending boven de € 100,-

100% duurzame, natuurlijke materialen

Aster & Oak

Aster & Oak - Logo
GOTS_Certified_organic_cotton_logo_aster

Aster & Oak

Een GOTS-gecertificeerd duurzaam merk uit West Australië.

De persoonlijke ervaringen van de eigenaren van Aster & Oak met huidallergieën bij hun eigen kinderen heeft Aster & Oak ertoe aangezet om milieuvriendelijke, gecertificeerde biologische babykleding te onderzoeken en te vervaardigen die veilig, niet-toxisch, laag-allergeen en vrij zijn van verborgen nare dingen. De visie van Aster & Oak was om kleding te ontwerpen voor kinderen die niet alleen heerlijk zacht en zo natuurlijk mogelijk is, maar ook nog eens stijlvol en praktisch. Na vele uren van onderzoek en uitvoerig testen, liefde voor alles wat organisch is was Aster & Oak geboren.

Al hun kleding is gemaakt van het puurste 100% GOTS-gecertificeerde biologische katoen, waardoor ze zacht zijn voor het huidje van je kleintje en zelfs zachter voor het milieu. Elk stuk is uniek versierd met de meest heerlijk speelse ontwerpen, allemaal individueel met de hand geïllustreerd en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen.

De hele collectie van Aster & Oak is persoonlijk door hen ontworpen en vervaardigd waarbij ze de volledige controle over het hele proces houden bij elke stap. Ze zijn puur biologisch, van de grond waarin hun katoen wordt verbouwd tot en met de uiteindelijke productie.

De ethische en sociale normen van Aster & Oak

Aster & Oak heeft naast zachte, natuurlijke en comfortabele kleding maken nog een hoger doel. Ze willen de wereld een betere plek maken door hoge ethische normen te handhaven op alle gebieden van hun bedrijf. Ze illustreren, ontwerpen en volgen persoonlijk elke stap van het productieproces van hun producten, van de grond waarin het katoen wordt geteeld, tot aan de verkoop. Er zijn vele processen voordat het uiteindelijke babyoutfitje klaar is en zij willen ervoor zorgen dat elke stap in de toeleveringsketen het milieu en de mensenrechten ondersteund. Bijdragen aan een betere wereld, precies waar Fair Baby Beginnings ook voor staat.

Sociale verantwoordelijkheid van Aster & Oak

 Voor Aster & Oak betekent het dat zij als bedrijf de plicht hebben om te handelen in het belang van het milieu en de samenleving als geheel. Aster & Oak is een strijder voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze willen dat hun producten een zinvolle en positieve impact hebben op iedereen die betrokken is bij hun creaties en de wereld waarin we leven.

In 2013 stortte de fabriek in Rana Plaza in India in waarbij 1138 mensen om het leven kwamen en nog veel meer mensen gewond raakten. Ondanks de scheuren die een dag voor het ongeluk in het gebouw verschenen, kregen werknemers van de kledingfabriek te horen dat ze aan het werk moesten. Mode heeft een grote impact op mensenlevens over de hele wereld. Aster & Oak moedigt de consumenten aan om merken te vragen #whomademyclothes?

Kijk er hier een kort filmpje over.

Who Made My Clothes? The People Bringing Transparency To The Fashion Industry - YouTube

Aster & Oak werkt alleen samen met organisaties die eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden bieden.

Hieronder vind je enkele van hun strenge verwachtingen, die worden gecontroleerd door Global Organic Textille Standard (GOTS):

Veilige en gezonde werkomgevingen

De instorting van de Fabriek van Rana Plaza is een diep triest voorbeeld van werknemers die in onveilige werkomstandigheden worden gedwongen. Zij eisen dat de werkomgevingen van onze partners structureel veilig, hygiënisch zijn en de lichamelijke en geestelijke gezondheid en het welzijn ondersteunen.

Eerlijke lonen

De werknemers van Aster & Oak worden betaald ver boven het minimumloon vastgesteld door de Internationale Arbeidsorganisatie, een agentschap van de Verenigde Naties. Eerlijke lonen betekent dat werknemers voor zichzelf, hun gezinnen en hun gemeenschappen kunnen zorgen.

Inclusieve werkgelegenheid 

Aster & Oak ondersteund alleen inclusieve werkplekken die niet discrimineren op basis van geslacht, leeftijd, etniciteit, politieke voorkeur, religie of seksuele geaardheid. De arbeiders die werken op inclusieve werkplekken zijn gezonder en gelukkiger.

Minimumleeftijdseisen


Aster & Oak eist minimumleeftijdseisen voor alle werknemers. Ze willen stoppen met kinderarbeid en minderjarige arbeid over de hele wereld, zodat kinderen de vrijheid hebben om te spelen en opgeleid te worden.

Eerlijke werktijden


De werktijden moeten eerlijk zijn en een vast schema hebben. Standaard werktijden moeten van toepassing zijn, met weekeindes en feestdagen. Alle overuren moeten vrijwillig zijn en tegen een veel hoger tarief worden betaald.

Geen gebonden arbeid 

Gebonden arbeid mag niet bestaan, ook al hebben miljoenen werknemers wereldwijd gebonden arbeid. Als een vorm van slavernij, worden werknemers gedwongen om te werken om een schuld terug te betalen. Ze moeten werken, zelfs als ze ziek zijn, en worden gestraft als ze proberen te ontsnappen.

Ethisch gemaakte stoffen

De kleding van Aster & Oak is gemaakt met GOTS gecertificeerd 100% BIOLOGISCH Katoen, en geverfd met GOTS gecertificeerde plantaardige kleurstoffen of niet-giftige synthetische kleurstoffen. Niet alleen is dit zachter, gezonder en comfortabeler tegen de huid van een baby, het katoen heeft een positieve impact op het milieu.

Tot een minimum beperkt afval

Aster & Oak produceert alleen kleine oplages om massale verspilling van onverkochte kleding te voorkomen. Ze dragen niet bij aan fast fashion, en hun items zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en duurzaam. Ze kunnen worden doorverkocht, of doorgegeven aan jongere kinderen.

Kwaliteitscontrole en naleving

Ze zijn gecertificeerd door GOTS, een wereldwijde standaard voor organische vezels. Er zijn strenge regels waaraan ze zich moeten houden, certificeringen die ze moeten toepassen op sociale en milieucriteria. Vezels moeten vrij zijn van schadelijke chemische stoffen, processen moeten verspilling en milieuschade verminderen en werknemers moeten veilig en eerlijk worden ingezet.

Bij Fair Baby Beginnings zijn we dan ook super trots dat wij de enigen in Nederland zijn die dit merk verkopen.

Zie hieronder de hele collectie van Aster & Oak die bij Fair Baby Beginnings is te verkrijgen.

De waardering van fairbabybeginnings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.