• Gratis verzending boven de € 100,-
 • Vóór 12:00 besteld, vandaag verzonden.
 • 100% Duurzame, natuurlijke materialen
Gratis verzending boven de € 75,-
Vóór 12.00 uur besteld, vandaag verzonden.
100% Duurzame, natuurlijke materialen

Fabelab

Over Fabelab

Michaela Weisskirchner-Barfod is de oprichtster en hoofdontwerpster van Fabelab. Michaela is een Oostenrijkse architect die in Kopenhagen woont en werkt. Ze heeft de Scandinavische ontwerpprincipes omarmd, waarbij ze zich heeft laten inspireren door de verhalen van mensen om haar heen, haar achtergrond als architect en decorontwerper, en haar twee jongen meisjes die voortdurend streven naar fantasierijk en doelgericht speelgoed.

Wat ze doen

Fabelab is een speels biologisch Scandinavisch kindermerk dat gelooft in het creëren van hoogwaardige, innovatieve en verantwoord gemaakte producten. Vanuit hun studio in Kopenhagen ontwerpen ze producten die nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht stimuleren. De producten van Fabelab zijn multifunctioneel en groeien met het gezin mee, met het doel onderweg verhalen en herinneringen verzamelen.

Spelen

Fabelab gelooft sterk in het vertellen van verhalen en fantasieën. Fabelab maakt producten die kleintjes en ouders inspireren om creatief en speels te zijn, de horizon te verbreden en begrip en empathie te stimuleren.

De producten

Fabelab daagt zichzelf uit om innovatieve kinderproducten te maken voor dagelijks gebruik die verantwoord en met liefde zijn gemaakt. Schoonheid en functionaliteit staat bij Fabelab voorop in hun ontwerpproces. Ze ontwerpen producten die de zintuigen en de verbeelding van kleintjes prikkelen in elke fase van hun ontwikkeling.

Biologisch & Duurzaam

Voor Fabelab gaat duurzaam design over het gebruik van de juiste materialen, het verzekeren van de juiste behandeling van werknemers en de levensduur van het product. Daarom produceert Fabelab multifunctionele producten die met het kind meegroeien via fabrikanten die Fabelab respecteert. De producten van Fabelab zijn gemaakt met biologisch katoen en een GOTS-gecertificeerd partnerbedrijf in India. Upcycling en herbruikbaarheid zijn kernprincipes van Fabelab, en ze werken er momenteel aan om ervoor te zorgen dat alles wat ze maken een tweedelig doel heeft.

Duurzaamheid

Het verschil maken in het ontwerp is niet alles – hoe de producten tot leven worden gebracht is even belangrijk.

Vanaf het begin heeft de oprichter van Fabelab, Michaela Weisskirchner-Barford zich ingespannen om een eerlijke en duurzame benadering van het ontwerp en de productie van de Fabelab-collecties te behouden.

De producten van Fabelab zijn met liefde gemaakt en gebaseerd op duurzame overtuigingen, organische materialen en aandacht voor detail. Al het speelgoed van Fabelab is CE-getest. Het CE-keurmerk is ene Europese richtlijn die bepaalde veiligheidsnormen hanteert.

Voor Fabelab gaat duurzaam design over het gebruik van de juiste materialen, het verzekerd zijn van het juist behandelen van de werknemers en de levensduur van het product. De producten zijn gemaakt van biologisch katoen en ze proberen hun producten waar mogelijk te vullen met biologisch katoen of gerecycled polyester. Ze zijn er ook trots op dat hun Buddies en Soft Rattles allemaal gevuld zijn met maisvezelvulling, de meest natuurlijke optie om te wassen en de vorm en levensduur van het product te behouden.

Verpakkingen

Fabelab probeert op alle mogelijk manieren het plastic te verminderen. Ze gebruiken alleen biologische suikerrietzakken om hun producten tijdens het transport te beschermen.

Duurzaamheid als ontwerpproces

Als Fabelab aangeeft dat hun producten tijdloos zijn, dan verwijzen ze naar hun proces waarbij ze zich niet alleen bewust zijn van de kwaliteit, maar ook van de kleurenschema’s van elke collectie, zodat ze overeenkomen met de kleuren van de vorige en aankomende collecties. Op deze manier kun je de stukken uit eerdere collecties behouden en ze combineren met aankomende.

Een andere manier waarop Fabelab tijdloos definieert, is door multifunctionele ontwerpen te maken.

Elke dag denkt Fabelab erover na wat ze nog beter kunnen doen dan de dag ervoor, en welke veranderingen ze kunnen maken om nog duurzamer te worden. Ze willen helpen de wereld een betere plek te worden voor onze kinderen en de volgende generaties die zullen opgroeien. En dit is precies waar Fair Baby Beginnings ook voor staat.

Zie hieronder de hele collectie van Fabelab die bij Fair Baby Beginnings is te verkrijgen.

Fabelab Producten

Filter

Filter
 • All
 • Fabelab (48)
 • Verzorging (22)
 • Spelen (15)
 • Accessoires (13)
 • Hydrofiele doeken (10)
 • Kerstmis (9)
 • Kerstsokken (6)
 • Knuffeldoekjes (5)
 • Slabbers (5)
 • Slapen (5)
Copyright © 2023 Fair Baby Beginnings
visa betalingmastercard betalingideal betalingsofort betalingKlarna betaling
Website door Webstrategen.
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram