• Gratis verzending boven de € 100,-
  • Vóór 12:00 besteld, vandaag verzonden.
  • 100% Duurzame, natuurlijke materialen
Gratis verzending boven de € 75,-
Vóór 12.00 uur besteld, vandaag verzonden.
100% Duurzame, natuurlijke materialen

Pigeon Organics

Over Pigeon Organics

Pigeon Organics houdt in een steeds veranderende wereld graag vast aan een aantal fundamentele waarden. Ze houden van ontwerpen en het maken van mooie collecties voor kleine mensen. Maar ze vinden het ook zeer belangrijk waar hun katoen vandaan komt, wie hun kleding maakt, wie ze verkoopt en wie ze draagt.

Het steunen van goede doelen

Naast het ontwerpen van hun collecties, willen ze ook het verschil maken. Zo is Pigeon Organics verheugd dat ze een deel van hun reservevoorraad doneren aan verschillende projecten waar kinderen baat bij hebben.

Kwaliteit

Het prachtige zachte katoen van Pigeon Organics is 100% biologisch en de kleding wordt gemaakt in een aantal kleine fabrieken die eerlijke arbeidsomstandigheden hanteren. Ze werken samen met honderden kleine, onafhankelijke winkeliers in het VK en daarbuiten en ze willen hen de best mogelijke service bieden. En tot slot hopen ze (en wordt dit ook aan hen verteld) dat de ontwerpen en de kwaliteit van de kleding zo zijn gemaakt dat ze keer op keer van baby op baby en van kind op kind kunnen worden overgedragen.

Duurzaamheid

Pigeon Organics weet dat van niet iedereen kan worden verwacht dat ze altijd biologische producten kopen, maar ze hopen dat wanneer mensen een keuze hebben, ze zullen nadenken over de positieve voordelen voor het milieu, voor de boeren en hun gezinnen, die biologische landbouw kan opleveren.

Binnen hun kleine basis in Oxford probeert Pigeon Organics ook hun eigen milieu-impact te minimaliseren, dus alle elektriciteit van hun bedrijf komt uit hernieuwbare bronnen en ze zijn momenteel in de overgang naar composteerbare zakken voor hun verpakkingen.

Pigeon Organics vindt dat in een wereld die steeds internationaler wordt, de kleine lokale dingen belangrijk: het gesprek met de winkelier; de kinderen die in het park spelen; het kopje thee met de buurman. Deze simpele dingen zijn als draden die met elkaar verweven zijn in het weefsel van het dagelijks leven en die willen ze niet uit het oog verliezen.

Bij Pigeon Organics willen ze niet enorm groeien, maar ze willen gewoon doen wat ze graag doen, werken met mensen die we leuk vinden, op een manier waar mogelijk een positieve impact heeft. Precies zoals Fair Baby Beginnings denkt.

De certificering van Pigeon Organics

De certificering van vrijwel het gehele assortiment is gecertificeerd door de Soil Association volgens, in overeenstemming met GOTS (Global Organic Textile Standard). Ze zijn erg trots dat deze certificering de hele toeleveringsketen dekt, van veld tot afgewerkt product. De enige producten die niet onder GOTS vallen, zijn hun knusse gebreide sjaals die zijn gemaakt (van biologisch katoen) in India door een fabriek die nog niet GOTS-gecertificeerd is (hoewel deze wel beschikt over internationaal erkende certificaten op het gebied van sociaal en milieubeheer). GOTS (Global Organic Textile Standards): De Soil Association is de Britse certificeringsinstantie die hun kleding certificeert in overeenstemming met GOTS (Global Organic Textile Standards).

Zie hieronder de hele Pigeon Organics collectie die bij Fair Baby Beginnings is te verkrijgen.

Pigeon Organics Producten

Copyright © 2023 Fair Baby Beginnings
visa betalingmastercard betalingideal betalingsofort betalingKlarna betaling
Website door Webstrategen.
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram