• Gratis verzending boven de € 100,-
  • Vóór 12:00 besteld, vandaag verzonden.
  • 100% Duurzame, natuurlijke materialen
Gratis verzending boven de € 75,-
Vóór 12.00 uur besteld, vandaag verzonden.
100% Duurzame, natuurlijke materialen
Onze Webwinkel is tijdelijk gesloten. Nieuwe bestellingen worden niet in behandeling genomen.

Sense Organics

De visie van Sense Organics

Duurzame, eerlijk geproduceerde en eerlijk verhandelde biologische kleding maken voor de volgende generatie. Sense Organics produceert en verhandelt al meer dan 20 jaar biologische baby- en peutermode.

Het jaar van de oprichting en het idee

In 1996 richtte Kirsten Weihe Sense Organics op. Het idee was om creativiteit en politieke verantwoordelijkheid samen te brengen en zo via een product duurzame verantwoordelijkheid te creëren. Het gaat erom dat alle mensen die bij de productie betrokken zijn een eerlijk loon betalen en toch het product ontwerpen met een betaalbare prijs-prestatieverhouding. Waarom baby's en peuters? Omdat zij onze toekomst zijn.

Vanaf het begin

Kirsten Weihe was een van de beginners die de noodzaak inzag om milieubescherming, sociale zaken en duurzaamheid samen te brengen. Tegen vernietiging van het milieu, tegen uitbuiting en kinderarbeid, tegen discriminatie van vrouwen en religies, voor duurzame productie onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen.

Transparantie

Sense Organics leeft hun bedrijfswaarden na. Dit omvat ethisch handelen en transparantie in de vorm van certificeringen (GOTS - Global Organic Textile Standard, Fairtrade, SA 8000). Ze zijn zijn zelf jaarlijks minimaal 2 maanden op locatie en weten waar hun katoen groeit, waar de tussenstappen plaatsvinden en daarom staan ze altijd in contact met onze fabrikanten en werken ze samen met hun partners aan ontwikkelingen en projecten. Sense Organics levert aan boetieks, reformwinkels, warenhuizen en online winkels in Europa. Elk van hun kopers ondersteunt de visie van Sense Organics: de wereld een beetje beter maken, stukje bij beetje, met verantwoordelijkheid "voor de volgende generatie". Deze visie is gelijk aan die van Fair Baby Beginnings. Sense Organics heeft zich van Kirsten ontwikkeld tot een jong, enthousiast team dat de waarden van Sense Organics naleeft.

Certificering

Sense Organics waardeert transparantie en certificaten. Het textiel is gegarandeerd vrij van chemicaliën of chemische toevoegingen. Naast de Global Organic Textile Standard GOTS beschikken ze ook over het Fair Trade Certificate en SA 8000, wat de naleving van hoge sociale normen garandeert. De certificering is gebaseerd op de conventies van de ILO Internationale Arbeidsorganisatie, de VN - Verenigde Naties en de nationale wetgeving en beschermt zo de fundamentele rechten van werknemers. Daarnaast vinden er elk jaar onafhankelijke controles plaats.

Zie hieronder de hele collectie van Sense Organics die bij Fair Baby Beginnings is te verkrijgen.

Sense Organics Producten

Copyright © 2024 Fair Baby Beginnings
visa betalingmastercard betalingideal betalingsofort betalingKlarna betaling
Website door Webstrategen.
usercartmagnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram