Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Gratis verzending boven de € 100,-

100% duurzame, natuurlijke materialen

 Ma-Vr vóór 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Gratis verzending boven de € 100,-

100% duurzame, natuurlijke materialen

Riffle Amsterdam

download
GOTS certificaat Riffle Amsterdam

Het ontstaan van Riffle

Riffle ontkiemde zonder dat iemand ervan wist. Nadat Marleen Rameckers 14 jaar met heel veel toewijding en passie het merk Snoozebaby had gebouwd, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De keuze voor collectie in kleding, vond ze heel interessant en afwisselend omdat je elk seizoen vanaf scratch binnen een thema een collectie kunt opbouwen. De dynamiek is heel anders, maar na twee seizoenen zaten ze daar helemaal in. Ze proberen vanuit de baby te bedenken welke items lekker zitten en vanuit de ouders te zien wat er visueel zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Daarbinnen proberen ze in elke collectie in ieder geval een tweetal styles heel erg te laten afwijken van wat er tot dan toe beschikbaar is. Voor zomer 2020 was dit de salopette voor de meisjes bijvoorbeeld en de bucket zomerhoedjes. Voor de wintercollectie hebben ze gekozen voor toffe poncho’s, toffe buitenpakken en een Japans ballon jurkje. Ook is er altijd een heel lieflijk bloemen of bloesem printje aanwezig. Daarnaast zijn de unisex prints iets gewaagder en kan onderling alles gecombineerd worden. De stoffen die in een seizoen heel goed gewerkt hebben, herhalen ze soms om de identiteit van het merk iets meer te benadrukken. De maatvoering is van 50 t/m 92 en het label is GOTS gecertificeerd. Daarbij produceren ze alleen wat is besteld om op deze manier over productie te voorkomen.

De ontwerper

Janneke Vens ontwerpt en ontwikkeld de collectie van Riffle. Als je zwanger bent wil je graag alles voor je kindje op orde hebben. Het bedje mooi opgemaakt, de kleertjes klaar hangen en het kamertje helemaal af. Tijdens je zwangerschap is er genoeg tijd om alles voor te bereiden zodat je kleintje zich helemaal welkom voelt. Met deze beleving in haar hoofd werk ze op de computer en met de hand aan de collectie. De styles die ze ontwerpt en ontwikkeld hebben een speels samenspel van materiaal, vorm, kleur en dessin. Dessins zijn voor Riffle belangrijk omdat hun producten daar aan te herkennen zijn en daardoor zich makkelijk laten combineren met elkaar. Doordat het kleurbeeld getoetst is aan de huidige trends kunnen de styles heel goed gecombineerd worden met andere merken. De basismaterialen voor Riffle moeten zacht zijn en zo natuurlijk mogelijk.

De filosofie van Riffle Amsterdam

Met je voeten op het land en één teentje dat het water raakt. Een rimpeling. De golfjes zijn klein, maar het effect is groots. Steeds verder gaan de cirkels over het water. Blaadjes op de grond, geknisper onder je schoenen. Geritsel. Duidelijk hoorbaar, maar toch zo subtiel. Een lievelingsboekje, vingers langs de papieren pagina’s. Bladzijdes vol avontuur en woorden die de mooiste verhalen vertellen.

Riffle staat voor rimpeling, ritseling, natuurlijk, ondiep, dromerig, lieflijk, ondeugend én eigenwijs.
Met de collecties van Riffle zetten ze alle zintuigen open en turen naar de aarde, het water en de lucht. Schatten kunnen kleine diertjes zijn, steentjes of oude muntjes. Een visje dat wegschiet in een waterplant of een vogel die voor de eerste keer vliegt. Ze zoeken geluk in bijzondere en grappige wezens. Zelfs met gesloten ogen voelen ze alles om ons heen. Wind, gras, zand. Een natuurlijk palet van poederkleuren in combinatie met een krachtpatser, zoals het blinkende goud van een ondergaande zon of het donkerblauw van een wervelende winterlucht. De Riffle-collecties kenmerken zich door baggy broekjes, suits en sweaters in combinatie met korte broekjes of rokjes. En alles in luchtige stoffen die soepel vallen en heel lekker zitten. Bewegingsvrijheid is de basis, want alleen vanuit beweging ontstaat rimpeling, geritsel…Riffle.

Het GOTS keurmerk

Ze vinden het heel belangrijk dat wat zij op de markt brengen goede en verantwoorde producten zijn. Niet alleen zijn ze gemaakt van goede materialen (biologische vezels) maar ook gemaakt onder verantwoorde en duurzame omstandigheden. Het GOTS keurmerk is hier een mooi keurmerk voor om dit ook naar buiten kenbaar te maken.

Wat houdt dit keurmerk in?

Het doel van de norm is het definiëren van wereldwijd erkende eisen die zorgen voor de organische status van textiel, van het oogsten van de grondstoffen, via milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie tot etikettering om de eindconsument een geloofwaardige zekerheid te bieden.

WAARVOOR IS GOTS NUTTIG?

GOTS stelt wereldwijd eisen vast die de biologische status van textiel waarborgen. De eindgebruiker weet zo zeker dat het biologische product aan die eisen voldoet. Voor textielbehandelaars en fabrikanten is het prettig dat zij hun biologische stoffen en kleding met een wereldwijd geaccepteerd keurmerk, op de markt kunnen brengen. Het GOTS keurmerk geeft de klant zekerheid maar ook alle betrokkenen bij het productieproces.

Zie hieronder de hele collectie van Riffle Amsterdam die bij Fair Baby Beginnings is te verkrijgen.

De waardering van fairbabybeginnings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.